Over mezelfIk werd opgevoed en gefascineerd door fotografie met m’n ouders, al van jongsaf. Elke vakantie werden massa’s foto’s genomen. De afgewerkte exemplaren zouden we dan uitgebreid bekijken op het grote doek. Vanzelfsprekend bekeken we deze met de ganse familie bij het thuiskomen met behulp van een diaprojector. Het was dus elke keer wel uitkijken als de ontwikkelde dia’s terug kwamen van de fotograaf.

 
Al gaandeweg kweek je passies in het leven. Dit werd bij mij doorgedreven in 2004. Luchtgekoelde Volkswagens zijn ondertussen geen hobby meer, ze zijn als het ware een ‘levensstijl’ geworden. Ik kocht mezelf een digitaal fototoestel, een ‘goedkoop’ exemplaar en bezocht week na week bijeenkomsten. De eignaars van Volkswagens brachten hun bolides er bij elkaar. Al snel had ik door dat fotografie ook echt aan mij besteed was. In 2005 kocht ik mezelf een eerste digitale spiegelreflex fototoestel. Wanneer ik het toestel goed onder de knie kreeg, stelde ik vast dat de kwaliteit nog niet het gewenste niveau haalde dat ik voor ogen had. De aankoop van een nieuw, degelijk Nikon reflextoestel was aan de orde. Ook in 2005 wilde ik meer gaan doen met de vastgelegde foto’s. Ondertussen bezocht ik ook internationale treffens, en wilde ik deze foto’s delen met mensen die dezelfde passie deelde. Samen met een goede vriend begonnen we aan een website, want dit is toch dé manier om al deze momenten te delen met anderen op het internet. Bugland.be werd geboren, en is tot op de dag van vandaag een zeer populaire plek waarop enkele duizenden foto’s staan gepubliceerd.

“Een nieuw virus had me gebeten, genaamd ‘Urban Exploration'”

Naarmate de tijd verstreek, gebruikte ik mijn fototoestel ook voor andere gelegenheden. Op die manier ging de wijde wereld voor fotografie pas echt open. Zo herinner ik me zeer goed 1 mei 2015, toen een vriend me voorstelde eens foto’s te gaan maken in een verlaten industriegebouw. Natuurlijk sprak me dat wel aan. Naast een dosis adrenaline, opzoekwerk en durf, kon je hier ook al snel een ganse dag mee vullen. Op het einde van een zeer vermoeiende dag, kwam ik thuis. Nu kon ik ‘de schat’ die ik samen met hem bezocht en fotografeerde, ook nog eens thuis bekijken op de computer. Een nieuw virus had me gebeten, genaamd ‘Urban Exploration’. Meer foto’s van verschillende locaties vind je op de nieuwe website ksphotography.be

“Mijn firma ‘Refined Retinas’ werd geboren”

De ultieme droom was natuurlijk om fotosessies te doen in zulke ‘met glorie overgoten plaatsen’. Fotograferen op de manuele stand werd een standaard gebruik. Tegelijk volgde ik ook enkele opleidingen. Vlak voor de warme zomer van 2016 besloot ik & m’n vrouw, de grote stap te wagen. Op zelfstandige basis gaan fotograferen naast m’n hoofdberoep was het plan. Mijn firma ‘Refined Retinas’ werd geboren. Intussen is de trouwe Nikon een beetje op de achtergrond beland, en krijgt de Sony α7 Mark III de voorkeur, want ik wil mijn klanten de beste kwaliteit bieden!

Tot op de dag van vandaag heb ik het genoegen gehad om al verschillende mensen heel gelukkig te maken met mijn fotografisch werk. Ook met het bouwen van websites zoals deze. Voor een op-maat-gemaakte website, of fotosessie kan u mij steeds contacteren via onze contact-pagina. Op deze manier komen we samen tot een leuke opdracht die jou, je bedrijf, of iemand dierbaar aan jou, heel gelukkig kunnen maken !

Houd onze website zeker in de gaten in verband met nieuwe updates in de Artwork Shop, of surf even door naar KarlSmitsPhotography voor al mijn vrije werken, die je altijd kan bestellen als artwork voor elk soort project.

Tot clicks,
Karl

error: